DUYURULAR
Duyurularınızı bu bölümde yayınlayabilirsiniz. Duyurularda resim kullanımı yok, sadece yazı kullanabilirsiniz.
Sitemizi Beğendiniz mi?
Fena Değil
Kötü
İyi
Çok İyi
Orta
Daha İyi Olabilir

İyon Değiştirici Filtreler

Anyonik ve/veya katyonik reçine kolonlarıyla iyon değiştirme prensibiyle çalışan filtrasyon sistemleridir.
  • Su Yumuşatma Sistemleri

    Su yumuşatma işlemi iyon değiştirme yöntemiyle gerçekleşmektedir. İyon değişimi sertliğe sebep olan kalsiyum ve magnezyum iyonlarını içeren suyun, sodyum formunda katyonik bir reçineden geçirilmesi suretiyle gerçekleşmektedir. Sert su sodyum bazlı katyonik reçineden geçerken içerisindeki sertlik iyonları (Ca+2 ve Mg+2) ; reçineye bağlı bulunan Na+ iyonları ile yer değiştirir. Bu ünitelerde bir litre reçinenin rejenere edilmesi için 90 gr tuz kullanılmaktadır. Yumuşatma kolonlarının rejenerasyon periyodlarının kontrolü volumetrik, zaman ayarlı olabileceği gibi yumuşak su hattında yer alan bir sertlik analizöründen de su kalitesine göre otomatik olarak kontrol edilebilmektedir.
  • Demir, Mangan & Sülfür Filtreleri

    TECHNO demir ve mangan filtreleri özel mineraller sayesinde; suda 5 ppm'e kadar olan demir ve mangan miktarını, içme ve kullanma suyu standartlarına (Fe=0,2 ppm - Mn= O.O5ppm) kadar düşürebilmektedir. Bu özel mineraller için herhangi bir ekstra rejenerant malzemeye ihtiyaç olmamaktadır. Ayrıca suda bulunan hidrojen sülfit, metan, serbest karbondioksit ve yüksek konsantrasyonda organik artıkları uzaklaştırır. TECHNO filtrasyon sistemlerinde insan sağlığı ön planda tutulduğundan sistemlerimizde kullanılan mineraller dünya gıda normlarına uygundur.
  • Nitrat & Amonyak Giderim Filtreleri

    Teknik olarak sulardan nitrat tuzlarının giderilmesi için 2 tip arıtma teknolojisi vardır; reverse ( ters ) osmoz membran filtrasyonu ve doğal veya sentetik reçineler. Ters osmoz üniteleri çok etkili ancak bir çok sebeple kullanışlı olmayan sistemlerdir. Doğal reçineler zeolitlerdir, sentetik reçinelere göre çok daha büyük filtre hacmine ihtiyaç duyarlar. Buda yer ve maliyet dezavantajını doğurur ancak absorbsiyon ve tortu filtrasyonu açısından faydalarını da göz önüne alırsak bazı durumlarda en iyi tercihtir. En revaçta olan zeolit türü klinoptilolittir.
  • Deiyonizasyon Sistemleri

    Katyon ve anyon değiştirici reçineler, suyun içeriğindeki katyon ve anyonların iyon değiştirici reçinelerdeki H ve OH iyonlary ile yer değiştirerek suyun demineralizasyonu için kullanılır. Lanxess ( Bayer) lisansı altında ‘akışkan yatak’ teknolojisine göre dizayn edilen demineralize su tesisleri, klasik sistemlere nazaran çok daha az kimyasal ve su kullanarak, düşük işletme maliyetleriyle yüksek kalitede demineralize su üretimi gerçekleştirir. Katyon değiştiricilerin çıkışında yer alan bir degazör vasıtasıyla suda oluşan zayıf ve karasız asitler karbondioksit ve suya parçalanır ve karbondioksit uçurulur.